top of page
Logo Undisclosed 4x3.png

UITDAGING: Een aantrekkelijke vervolgstap voor een verkoopgerichte accountmanager met uitstekende connecties in de Nederlands/Belgische industrie, die meer verantwoordelijkheid zoekt en de groeiende klantenportefeuille van een mondiale speler in verf- en coatingindustrie verder uit wil helpen bouwen.

 

KEY ACCOUNTMANAGER INDUSTRIAL COATINGS - BENELUX

 

KLANT: Onze opdrachtgever is een gerenommeerde producent van verf- en coatingsystemen die al jaren tot de mondiale top behoort. Dit succes komt onder meer voort uit een waarde- en service propositie die altijd tot een combinatie van aantrekkelijke procesverbeteringen, kostenverlagingen, kwaliteitsverhogingen, levensduurverlenging en milieuontlasting leidt. Met een uitstekende reputatie, langdurige klantrelaties en inmiddels een miljardenomzet als resultaat.

VACATURE: Om het verkoopteam voor de regio West-Europa te versterken zoeken wij een ervaren Key Accountmanager Benelux, die zich vooral richt op grotere producenten van duurzame kapitaalgoederen en zwaar materieel, en hun toeleveranciers. Met als belangrijkste verantwoordelijkheden het:

·     Ontwikkelen van nieuwe klanten en ‘leads, door ‘de juiste contacten te leggen en actief op te volgen;

·     Verzorgen van het verkoopproces, van ‘lead’ tot finale contract afwikkeling, waaronder het verzorgen van presentaties en proeftrajecten, de volume- en prijsonderhandeling en succesvolle ingangstelling;

·     Voorbereiden van de regionale verkoopstrategie, planning en doelen om daarmee te bereiken;  

·     Verbeteren van de bestaande product-, prijs- waarde- en servicepropositie;

·     Volgen van relevante markt- en technologieontwikkelingen, bijwonen van congressen; 

·     Bijhouden van relatie- en verkoopactiviteiten in het klantmanagementsysteem.

 

POSITIE: Je rapporteert aan de Head of Industrial Coatings (West-Europa), waarbij je deel uitmaakt van een team van 4 Key Accountmanagers dat wordt ondersteund door 4 Technical Advisors en je ook nauw  samenwerkt met de specialisten van R&D en Logistiek op de eigen productiefaciliteit in Nederland.

 

AANBOD: Naast een uitdagende rol, grote mate van verantwoordelijkheid, uitstekende ondersteuning en diverse doorgroeimogelijkheden in een professionele, resultaatgerichte en internationale omgeving, biedt onze opdrachtgever een goed vast salaris (tot €6.000/maand) en uitstekende bonusvoorwaarden, aangevuld met de gangbare extra’s, waaronder een goede bedrijfsauto, onkosten- en pensioenregeling.

 

SELECTIE CRITERIA: Je bent een ervaren verkoper die meer dan anderen ‘voor elkaar’ krijgt. Omdat je weet wat er speelt, relevante mogelijkheden ziet, creatieve oplossingen vindt en ook bereid bent om daar de extra moeite voor te doen. Waarbij je zelfstandig bent ingesteld en planmatig te werk gaat, in optimale samenwerking met zowel klanten als collega’s. Met aansprekend succes en de ‘gun-factor’ als resultaat. Daarnaast beschik je over:

·     Zo’n 5 tot 10 jaar relevante ervaring en een uitstekend relatienetwerk, die je in de industriële verf- en coatingindustrie of in een aanverwante industriële omgeving hebt opgedaan;

·     Een relevante afgeronde opleiding op ten minste Bachelor' niveau;

·     Uitstekende communicatie, onderhandelings- en beïnvloedingsvaardigheden, op alle niveaus;

·     Een goede beheersing van de Engelse, en bij voorkeur ook de Duitse en/of Franse taal;

·     De bereidheid om regelmatig te reizen in Benelux.

GEINTERESSEERD? Voor vragen over deze vacature kun je rechtstreeks contact opnemen met onze consultant Jasper Ligtenberg op +316 56050295 (op werkdagen van 8 tot 8) of een email sturen naar response@jobsat.support. Hij staat je dan graag discreet te woord.

SOLLICITEER DIRECT: Als je direct wilt solliciteren, reageer dan met bovenstaande knop en voeg dan jouw CV met een korte motivatie toe (in Word) , waarna we je zo snel mogelijk informeren over het vervolgtraject in deze procedure.

 

PRIVACY: Vanzelfsprekend behandelen we jouw reactie op strikt vertrouwelijk en delen wij geen enkele informatie met de opdrachtgever of anderen, zonder jouw uitdrukkelijke toestemming daartoe.

bottom of page