top of page

Mourik - Sales Manager 

Met relevante E&I /C&A verkoop ervaring in olie, gas, chemie en energie - Rotterdam / Botlek

OPDRACHTGEVER:

Mourik is een van de grootste familiebedrijven in Nederland en is met zo’n 2.000 medewerkers vooral actief als technisch dienstverlener in de industriële sector (Divisie Industrie) en als uitvoerder van infrastructurele werken (Divisie Infra). Kenmerkend voor Mourik’s werkwijze is een multidisciplinaire en pro-actieve aanpak die gericht is op het creeren van toegevoegde waarde en langdurige samenwerking, aan de hand van innovatie, het gebruik van hoogwaardige technologie en een duurzaam ondernemingsbeleid.

 

Vanuit de Business Unit E&I richt Mourik zich ook op E&I en Klimaattechniek, waarin met een team van ruim 40 man een omzet van €12.0 miljoen wordt gerealiseerd, met opdrachten voor projectrealisatie, onderhoud en beheer, ter waarde van vanaf €50.000 tot zo’n €2.0 miljoen. Als gevolg van een gewijzigde strategie zal de omzet zich snel verdubbelen en wordt de opdrachtportefeuille uitgebreid naar procesbesturing (C&A) in de industrie. Waardoor het management ook heeft besloten dat ook het commerciele team daarvoor moet worden uitgebreid.

 

VACATURE: 

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van succesvolle klantrelaties binnen de industriele sector met als doel een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de beoogde groei van de Business Unit E&I en de uitbreiding van de opdrachtportefeuille C&A projecten met een hoge toegevoegde waarde.  Tot jouw overige verantwoordelijkheden behoren het:

  • Onderhouden van bestaande klantrelaties en acquireren van nieuwe opdrachtgevers ;

  • Adviseren van klanten met betrekking tot de multidisciplinaire dienstverlening door Mourik;

  • Ontwikkelen ven het verkoopplan en realiseren van de verkoopdoelstellingen;

  • Verkopen van (multidisciplinaire) projecten en onderhoudscontracten;

  • Verzorgen van offertes en afwikkelen van tender procedures, samen met projectleiding en technici;

  • Verzorgen van marktanaylses, signaleren ven verkoop- en samenwerkingsmogelijkheden;

  • Geven bedrijfspresentaties en trainingen.

 

In deze functie rapporteer je aan de Commercieel Manager, maak je deel uit van een klein verkoopteam en werk je nauw samen met diverse collega’s in de Mourik organisatie.

AANBOD:

Met deze functie biedt Mourik een aantrekkelijke mogelijkheid voor een ervaren sales professional met een technische achtergrond en commerciële projectervaring, die toe is aan een volgende stap in zijn of haar loopbaan en meer invloed wil hebben op de richting, groei en resultaten van zijn of haar ‘business’, werkend voor een groot en gerenommeerd familiebedrijf in de regio Rotterdam.

 

Naast een marktconform salaris en goede doorgroei mogelijkheden, biedt Mourik een prettige werk omgeving die zich onder meer kenmerkt door aandacht voor menselijke waarden, veiligheid en ondernemerschap, aan de hand van goed werkgeverschap en een aantrekkelijk sociaal beleid, waaronder een lang dienstverband.

SELECTIECRITERIA:

Als geschikte kandidaat ben je iemand die uitstekend in staat is om opdrachtgevers aan zich te binden, met een combinatie van klantgerichtheid, relevante kennis, concrete oplossingen en gedrevenheid. En zo heb je eerder al aantoonbaar succes geboekt met het verkopen van projecten en onderhouds- /beheerscontracten, aan het soort  bedrijven waar Mourik E&I/C&A ook voor werkt.

 

Daarnaast ben je zelfstandig en ondernemend ingesteld, waarbij je zaken doortastend aanpakt en graag samenwerkt, met veel inzet voor het behalen van het gewenste resultaat. Om je voor deze functie te kwalificeren heb je ten minste 5 jaar relevante ervaring opgedaan en een relevante opleiding afgrond (HBO E/WTB). Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Engelse taal. En vanzelfsprekend ben je ook bereid om vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam (Pernis) te werken.

MEER WETEN?

Hebben wij je interesse gewekt voor deze vacature? Neem dan telefonisch contact op met Jasper Ligtenberg op nummer 010 - 2887658  (bereikbaar op werkdagen van 8 uur ’s ochtends tot ’s avonds 9 uur) of stuur een email naar response@ligtenberg.info onder vermelding van de vacaturetitel. 

 

SOLLICITEREN?

Gebruik bovenstaande knop of stuur een naar response@ligtenberg.info onder vermelding van de vacaturetitel aangevuld met jouw CV en motivatie (bij voorkeur in word), een indicatie van jouw salariswensen en een korte omschrijving van het soort relatie netwerk waarover je beschikt. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om jouw interesse te bespreken. Een oriënterend gesprek, aangevuld met een individueel assessment en referentie onderzoek maken deel uit van het verdere selectieproces.

 

PRIVACY

Vanzelfsprekend worden jouw reactie en persoonlijke gegevens strikt vertrouwelijk behandeld en niet zonder jouw toestemming daartoe met onze opdrachtgever of anderen buiten ons kantoor besproken.

bottom of page